Sestavine »sex tablete« 3. del | KAJENSKI POPER

Kajenski poper se velikokrat znajde v naši kuhinji pa naj si bo to v sami jedi ali dodatek na mizi. Mnogi pa ne bi nikoli uganili za katero rastlino dejansko gre v samem izvoru.

Največja zanimivost kajenskega popra, katere morda niste vedeli, je dejstvo, da Kajenski poper ni pridelan iz poprove trte pač pa iz pekoče kajenske paprike! Gre namreč za vrsto čilija saj meri cca 8 centimetrov in je pekočega okusa.

Kajenski poper naj bi imel številne pozitivne značilnosti kot so blaženje bolečin, uravnavanje prebave in podobno.

Kajenski poper se uporablja v kuhi, kot dodatek k prehrani, gojijo pa ga večinoma v Indiji, Mehiki, Kitajski in Japonski.

Kajenski poper oz. Cayenne je splošno znan kot izredno močan stimulans brez omamnih učinkov, uporablja pa se, kot že rečeno, predvsem kot začimba. Včasih so ga uporabljali za blažitev slabosti, blagodejno pa naj bi vplival tudi na srce in ožilje. Kajenski poper se uporablja v obliki tablet ali praška.

Veliko ljudi kajenski poper uvršča med živila, ki naj bi pomagala pri težavah s kandido še posebej pa je cenjen zlasti zaradi svojega blagodejnega učinka na prebavo, zmanjševanje zaprtosti in cirkulacijo krvi. Skratka, vse najlepše o kajenskem popru, ki je tudi ena od sestavin kapsul Ragging Bull.


Komentarji so onemogočeni za ta post