Sestavine|Gold Pill

Gold PillKola (Cola acuminata) je rod visokih dreves, ki rastejo predvsem v tropskih gozdovih Afrike. Obrodijo tudi do 15 kilogramov težke plodove, ki so bogati s kofeinom. Plodovi Kole se že dolgo uporabljajo v farmaciji in proizvodnji osvežilnih pijač.

Angelika ali zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica) je poznana tudi kot angelski koren po francoski legendi o moškem, ki jo je vsakodnevno žvečil in doživel 123 let. Že stoletja pred našo dobo se je uporabljala kot sredstvo proti kugi. Ima izrazito protivnetno delovanje in krepi živčni sistem. Uporablja se v primerih revme, izgube apetita in okrevanju od utrujenosti.

Ginseng (Panax ginseng) vsebuje spojino ginsenosid, ki preusmeri kri po telesu. Najdemo ga v vzhodni Aziji in vzhodni Sibiriji, predvsem v hladnejših predelih. Njegovo korenino so že v tradicionalni medicini uporabljali za zdravljenje impotence, kot afrodiziak in kot stimulans.

Maca (Lepidium meyenii), poznana tudi kot čudež iz Andov, je bila stoletja za domorodce izvor moči in plodnosti. Ta južnoameriška rastlina je postala zelo zaželena zaradi vpliva na plodnost, ki jo je moč pripisati njenim aktivnim snovem, kot so maščobne kisline, alkaloidi, tanini, steroli in glukozinolati. Maca je močan afrodiziak in naraven energetik.

Navadni komarček ali koromač (Foeniculum vulgare) je rastlina trajnica, ki raste tudi v zelenjavnih vrtovih. Je privlačna in svežega vonja, nekoliko podobnega janežu. Že Stari Grki so uporabljali koromač za izboljšanje spolnosti. Med Dionizovimi festivali so koromačeve liste nosili kot krone, listi in semena pa so bili obravnavani kot dober afrodizijak. Kamasutra priporoča sveži sok iz koromača, zmešan z mlekom, kot dober afrodizijak. Hinduisti ga uporabaljajo v tradicionalnem receptu za poživitev spolnih funkcij, koromačeva juha pa je priljubljena kot spolno poživilo v sredozemskem območju.

Rožni koren (Rhodiola Rosea), znan tudi pod imenom “Golden Root”, je rastlina, ki izvira iz gorskega sveta Evrope, Azije in arktičnih predelov. Raste v suhih in mrzlih predelih, že stoletja pa je prisotna v kulinaričnih receptih dežel Vzhodne Evrope in Skandinavskih dežel. Tradicionalno je bila rastlina podarjena mladoporočenim parom v Sibiriji, predstavljala pa naj bi rojstvo zdravih in številnih otrok.

Guarana (Paullinia cupana) izhaja iz Brazilije, njena semena pa so zeliščni stimulans, podoben kofeinu, le da je 2 x močnejši od kofeina, ki ga najdemo v kavi, čaju ali energijskih pijačah. Od kofeina se razlikuje tudi v tem, da se zelo počasi sprošča, saj so njena semena mastna in niso topna v vodi, zato jih telo počasneje absorbira.

Sestavine kapsule: želatina, celuloza, magnezijev stearat, silika, titanijev dioksid